Menu
Your Cart

Blog - Bulgaria RSS Feed

11 Oct 0 1918
През есента на 1993 г. заедно със София Фотева направихме няколко интересни изкачвания по Централната стена на Враца. Те в определена степен коригират информацията в гидовника, който бавно но сигурно ..
10 Nov 0 1784
Същата есен Републиканската алпиниада се проведе във Враца. В началото ми се струваше, че скалите са станали много хлъзгави. Това беше така, защото пясъчниците в ГДР имат неимоверно голямо сцепление с..
10 Nov 0 2367
Мальовица поражда у катерещия алпинист смесени чувства. Именно тук за себе си открих морално оправдание за алпийската си дейност. Впрочем оправдание е неточно, по-скоро мотивирах сам себе си.Когато ка..
10 Oct 0 2738
Бавно се изкачвахме по стръмния сипей към Централната стена. Безброй камъни, а като че ли всеки един от тях ми е познат. Слънцето отрано прежуряше и често се спирахме. На едно място Любо се задържа по..
12 Sep 0 2117
Централната стена се намира на 10 мин от центъра на гр. Враца по пътя за с. Згориград. Обичам я. Тук съм изпитал най-голямата жега и най-големия студ в живота си. Тя е многолика. При хубаво време сутр..
12 May 0 2422
Зимното изкачване е съвсем различно от лятното. Облеклото е много по-тежко, а в раницата има какво ли не: челник, ледени ръце, топли връхни дрехи, няколко чифта ръкавици, топла течност и всичко остана..
31 Dec 0 1966
Новата 1979 г. беше първата след отбиването на редовната ми военна служба. Решихме за празника да отидем на заслон Тевното езеро в Пирин. Запасихме се с деликатеси и напитки, както се полага за нового..
12 Aug 0 2052
В алпинизма често се случва „работният ден" да продължи и през нощта. Или се налага просто да изчакаш, свит на кълбо в някоя гънка на скалата, слънцето да огрее и стопли замръзналата природа. Но за да..
12 Apr 0 2224
Кратък разказ за това как трима "прохождаши" катерачи укрепиха приятелството си с фантастични пътешествия по Искърското дефиле от гара Реселец до Бов и други места.Не е тайна за никой българин красота..
31 Dec 0 2039
През 1973 г. с Иван (Иван Масларов) учехме заедно в математическата гимназия. Както всички момчета и ние мислехме, че всяка минута от живота ни трябва да е изпълнена с някакво приключение. Привличаше ..
Showing 1 to 10 of 10 (1 Pages)
We use cookies to improve functionality of our site. Privacy Policy.